Thuiswerken en verkopen via social media

Het zonnetje schijnt en de zomer kriebels komen er weer aan. Dat betekent tijd voor een nieuwe stralende zomercollectie! Jouw klanten zitten vast al vol ongeduld te wachten op een nieuw assortiment met trendy items in vrolijke kleuren en nieuwe designs. 

 

Heb jij een fysieke winkel, maar is deze op dit moment tijdelijk gesloten in verband met het Corona virus? Ook vanuit huis zijn er talloze mogelijkheden om jouw klanten blij te maken met nieuwe items.Lees met welke producten je voor komend seizoen aan de slag kunt gaan en hoe je jouw assortiment via sociale media kunt gaan verkopen!

 

Zo ontwerp en verkoop je een nieuwe collectie vanuit huis

Thuis werken, voor sommige is het iets nieuws en voor andere is het een dagelijkse werklocatie. Maar wat kun je nou allemaal doen als je thuis werkt? Nou vanuit huis kun je heel veel doen! Om te beginnen kun je aan de slag gaan met het uitproberen van nieuwe technieken, ontwerp nieuwe sieraden, maak product- en sfeerfoto’s of schrijf leuke bijpassende teksten bij de nieuwe producten. In deze blog lees je hier alles over!

 

Sociale media als jouw nieuwe verkooppunt

Op dit moment heb je misschien een fysieke winkel of webshop waar klanten jouw producten kunnen kopen. Maar wist je dat er nog een online verkooppunt is die voor iedereen makkelijk te gebruiken is? Je kunt jouw producten ook verkopen via Instagram of via Facebook! 

 

Begin met het maken van duidelijke productfoto’s en mooie sfeerbeelden. Goede foto’s zijn erg belangrijk op sociale media, die zorgen er namelijk voor dat een klant verder klikt of scrolt of stopt en blijft kijken. Bij deze foto’s schrijf je een leuke tekst met meer informatie en de prijs van het product. Vermeld daarnaast ook dat wat ze op de foto zien te bestellen is! Laat jouw klanten je via een ‘DM (Direct Message)’ of privé bericht de bestelling sturen met daarbij hun gegevens. Zo kun je eenvoudig de bestelling afhandelen en de klant helpen bij eventuele vragen. 

 

Om jouw verkopen via Instagram of Facebook een extra boost te geven kun je de berichten ook promoten. Door een bericht te promoten vergroot je het bereik en kun je aangeven op welke doelgroep je wilt dat de promotie zich focused. Zo weet je zeker dat jouw product bij de juiste potentiële klanten wordt getoond.