De mooiste natuursteen kralen wetenschappelijk getest voor jou

 

Natuurlijk gesteente is een kadootje van moeder aarde. Over de hele wereld zijn veel soorten te vinden, in vrijwel elke kleur. Omdat natuursteen zo populair is, is het soms moeilijk om te bepalen hoe de kralen zijn gemaakt en uit welk materiaal ze bestaan. Veel kralen zijn afgezien van het slijpen en polijsten niet bewerkt en zijn dus gemaakt van zuiver gesteente. Een deel van de items zijn gemaakt van natuursteen dat gemengd is met resin of lijm om de kwaliteit te waarborgen. Het pure gesteente zou te zwak kunnen zijn om de vorm te behouden. Bovendien lijken sommige soorten natuursteen op elkaar, waardoor het niet altijd even helder is welk soort het betreft. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel, dus we vinden het belangrijk dat jij precies weet uit wat voor materiaal jouw natuurstenen sieraden collectie bestaat. Daarom hebben wij de hulp ingeschakeld van Hanco Zwaan.

 

Hanco Zwaan is mineraloog bij het Nederlands  Edelsteen Laboratorium in Naturalis. Hij bestudeerde ieder stuk calciet, agaat, tijgeroog en alle andere kralen uitvoerig onder de microscoop. Achteraf heeft hij ons van alle informatie over de kralen voorzien, zodat we jou precies kunnen vertellen hoe jouw items zijn gemaakt. 

 

Al onze natuursteen items worden grondig gecontroleerd. Om jou de juiste informatie te geven als klant zorgen we ervoor dat dit nauwkeurig wordt onderzocht. Dit kost veel tijd. Veel van onze natuursteen items zijn al onderzocht, maar een klein deel ligt nog bij Naturalis ter controle. Toch willen we de informatie die we hebben, nu al met jou delen! Gedurende dit jaar zullen we alle beschrijvingen verder toevoegen.

  

Dankzij de patronen, kleuren en vormen is natuursteen erg veelzijdig. Hierdoor kun je de kralen combineren met veel andere materialen om de mooiste sieraden te maken. Rijg ronde kralen op rijgmateriaal naar keuze om stijlvolle kettingen en armbanden te maken, of rijg ze op een kettelstift om zelf bedels en tussenstukken te maken. Kubusvormige kralen geven jouw sieraden een speelse look. Stainless steel jasseron en onderdelen zorgen voor een tijdloze finishing touch.

 

Van veel soorten natuursteen wordt bovendien gezegd dat ze een geneeskrachtige en positieve werking hebben op lichaam en geest. Amethist zou bijvoorbeeld kalmerend werken en agaat zou aardend werken. Er wordt gezegd dat iedere soort op deze manier zijn eigen werking heeft. Stel je eigen sterrenbeeld karaktereigenschap collectie samen door hierop in te spelen. Zo kun je kijken welke mindere eigenschappen bij een bepaald sterrenbeeld horen, en een steen uitzoeken die deze eigenschap zou verbeteren. Een Weegschaal staat bijvoorbeeld bekend om zijn besluiteloosheid. Tijgeroog zou inzicht geven en besluitvorming verbeteren. Maak een speciaal Weegschaal sieraad door tijgeroog te combineren met sterrenbeeld items en een Birth Flower hanger.  Zo creëer je een sieraden collectie die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook nog eens zou kunnen werken van binnenuit. Hoe mooi is dat?

Alles wat jij wilt weten over onze natuursteen items

Video

Klik hier