De mooiste sieraden maak je met wetenschappelijk getest natuursteen

Natuursteen is als het ware een geschenk van de aarde. Wat het zo mooi maakt, is dat ieder stuk is uniek van patroon en kleur. Er is in iedere tint wel natuursteen te vinden, waardoor het erg veelzijdig is. Doordat natuurlijk gesteente zo populair is, is het niet altijd even makkelijk om te zien hoe de items zijn gemaakt en of het bijvoorbeeld een imitatie is. Wij vinden het erg belangrijk dat jij de juiste informatie hebt over je natuursteen sieraden collectie. Daarom hebben wij een wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren door Hanco Zwaan.

 

Hanco Zwaan is mineraloog bij het Nederlands Edelsteen Laboratorium in Naturalis. 

Daar ging ieder stuk rozenkwarts, labradoriet, dalmatiër jaspis en alle andere soorten gesteente onder de microscoop om uitvoerig bestudeerd te worden. Vervolgens hebben wij alle informatie over de items aangeleverd gekregen, waardoor we jou nu precies kunnen vertellen hoe de items zijn gemaakt.

 

Doordat natuursteen in zoveel kleuren en patronen te krijgen is, kun je de items met vrijwel alle andere items combineren. De ronde kralen kun je op divers rijgmateriaal rijgen om prachtige armbanden en kettingen te maken. Bedels maak je heel makkelijk zelf door je favoriete items op een nietstift te rijgen en deze aan je sieraden te bevestigen. Gebruik rvs jasseron of mix en match met verschillende stainless steel items voor een stijlvolle look. Tussenstuk hangers en disc vormige kralen geven je sieraden een speelse look.